Posts

Showing posts from 2019

GAYA HIDUP SIHAT DENGAN JOM DETOX JUTAWAN

Assalamualaikum Selamat Pagi.. Menyepi sekejap kan sebab sekarang tengah ikut program kebajikan di suatu perkampungan di Daerah Simunjan.. no network here  petang ni balik dah.. hehehehe Okay, pagi ni nak share pasal gaya hidup sihat dengan program Jom Detox Jutawan.. Semua dah tahu kan yang detox tidak semestinya kita nak lose weight.. lose weight tu salah satu manfaat kalau kita berdetox.. weewittt hehe Nak tak amalkan gaya hidup sihat yang sebetulnya sihat? Dalam JomDetox Jutawan, sistem badan anda akan direset untuk lebih sihat dan segar dalam masa 7 hari.. Habis je fasa detox, nourishing your body pulak menyusul.. its help you to build good health and continue feeling amazing!

5 Sebab Kenapa Kita Perlukan Kolagen? Tauk kah, badan kita tok semakin meningkat umur, semakin berkurang kolagen dlm badan.. mun umo 40 50 kolagen ya mmg dah stop selfproducing .. Haaa.. cer read sebab sebab kenak perlu makan collagen kinek.. hehe Kmk pun nak konsisten kinek tuk ambik collagen powder dr shaklee.. sik bingung..dah terbukti selamat dan berkesan .. 😘

Image
5 Sebab Kenapa Kita Perlukan Kolagen?

Tauk kah, badan kita tok semakin meningkat umur, semakin berkurang kolagen dlm badan.. mun umo 40 50 kolagen ya mmg dah stop selfproducing ..

Haaa.. cer read sebab sebab kenak perlu makan collagen kinek.. hehe

Kmk pun nak konsisten kinek tuk ambik collagen powder dr shaklee.. sik bingung..dah terbukti selamat dan berkesan .. 😘







Amalina Isa Your trusted Shaklee Independent Distrubutor 1293814
Psttt! Mok ada your own home and mobile spa? 
No worries.. 
Nak shaklee, boleh carik kmk..  Nak berspa, boleh carik kmk.. Nak set up own home and mobile, pun boleh carik kmk..
Whatsapp www.wasap.my/60164477624 Facebook : Amalina Isa
Thank you in advance 😊

DETOX BANYAK MENYELESAIKAN MASALAH KESIHATAN

Image
Assalamualaikum.. Hai ! 😃

Bertemu lagi kita dalam entry terbaru dan selamat datang kepada pelawat baharu 😍.. terima kasih diucapkan.. hehe jangan lupa say hai di komen 😉

Ramai yang bertanya apa itu detox dan apa kaitan detox dengan kesihatan kita..
Bagi yang dah menjalani proses detoksifikasi, pastinya sudah merasai perbezaan kesihatan menjadi lebih baik jika proses tersebut teratur dan betul..

Terdapat beberapa kepentingan detox pada tubuh badan kita.. contohnya, organ detox colon.. colon yang sihat dapat melegakan sakit sembelit, promoting healthy bowel movement dan menyingkirkan toksin daripada badan..

Detox sangat sangat membantu untuk kesihatan yang lebih baik..

Adakah berat badan anda sukar nak turun? Haa..untuk korang yang dah cuba bermacam macam produk untuk kurus dengan cara berdiet sendiri akhirnya berjaya kurus kemudian naik balik, adalah sesuatu yang tidak kena dalam proses diet anda itu.. diet menyebabkan tubuh badan tak cukup protein.. lemak hilang tetapi toksin dalam…

MENTOR BISNES SAYA

Image
Assalamualaikum.. Hai!
Pastinya setiap kita ada seseorang yang kita jadikan model, jadikan mentor tidak kisahlah mentor dalam kehidupan, idola dalam pembelajaran mahu pun mentor dalam bisnes..
Rasulullah SAW bersabda "Sesungguhnya perumpamaan berkawan dengan orang yang soleh dengan orang yang jahat adalah seperti seorang penjual minyak wangi dan seorang peniup dapur tukang besi.. orang yang menjual minyak wangi akan memberi atau menjual kepada kamu atau kamu akan dapat bau harum daripadanya.. manakala si peniup dapur tukang besi akan sama ada membakar pakaianmu atau kamu akan mendapat bau yang tidak enak.." -Muslim-
Dahulu, saya tidak faham mengapa orang kaya hanya berdamping dengan orang kaya sahaja..saya juga berpendapat bahawa orang yang kaya itu sombong dan susah untuk didekati.. sehinggalah saya mengubah persepsi tersebut, barulah saya faham bahawa yang menyebabkan orang kaya begitu adalah kerana sistem minda mereka berbeza dengan orang yang belum kaya..
Jadi, sukalah…

DETOX BUKAN SEKADAR UNTUK KURUS

Image
Assalamualaikum.. Hai ! 😀😀



Seringkali kita mendengar kalau nak detox mudah, minumlah air detox .. atau jangan makan nasi banyak banyak ..

Namun tahukah kalian, peratus untuk berjaya adalah kurang jika tidak disusuli dengan regular exercise serta pemakanan yang sihat?

Kenapa nak detox? sebab nak kurus..

Kenapa nak kurus? Nak cantik? Nak sihat? Nak bina keyakinan diri ? Atau lain lain ? ..

Ketahuilah kalian, detox bukan hanya untuk kurus.. tetapi banyak lagi manfaat lain yang akan kamu perolehi jika melakukan detoksifikasi dengan betul dan teratur..

Dan lebih beruntungnya yang join program #JomDetoxJutawan Shaklee Way ni tau.. kenapa?

Sebab bersama #JomDetoxJutawan kami tidak hanya memfokuskan satu organ detox sahaja, malahan kami memfokuskan lima organ detox..

Iaitu Colon, kidneys, liver, lungs, Skin, lymphatic  (Kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit, limfa) .. buat apa kita nak fokus 1 kalau kita dapat fokus 5morgan detox? Kan .

Dalam program ini telah disediakan meal plan un…

SAYA YANG DULU BUKAN YANG SEKARANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera everyone...Tajuk malam ini agak menarik sekali.. nanti korang bolehlah komen perubahan diri korang dekwt bawah eh .. thank you tau.. "Hidup tidak selalu indah kerana di situlah keindahan hidup.. Air mata itulah yang menyebabkan bernilainya satu senyuman..Dan senyuman itulah yang merawat kedukaan.. Syukur adalah senjata dan sabar ada perisai, utlntuk menghadapi cuaca kehidupan..""Sabar bukan menafikan usaha untuk menyelesaikan masalah..Bahkan sabar ialah kekuatan dalam usaha menyelesaikan masalah..Sabar menghadirkan ketenangan..Apabila tenang, makin cerah fikiran untuk mencari jalan penyelesaian.." Alhamdulillah.. saya syukur sangat sangat dengan kehidupan yang saya kecapi sekarang.. alhamdulillah.. Terima kasih ALLAH.. Kita kan sebelum tidur mesti kita akan buat tafakur sekejap . Kalau saya, saya suka ingat dan analisis apa yang saya buat daripada saya bangun pagi dari tempat tidur sehinggalah baring nak tidur malam balik.. Kadan…

KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS

Image
Assalamualaikum.. hi uolls 
Hari ni saya nak share kenapa anda perlu detox jika nak kurus tapi dengan cara shaklee..
"Mulakan asas kepada kehidupan yang sihat dan berpanjangan bersama Shaklee" Kalau anda perasan, kebanyakan detox di luar sana hanya memfokuskan satu organ detox sahaja..Namun, bersama detox Shaklee, kami memfokuskan 5 organ utama detox..
Detox Shaklee bukanlah diet seperti harus berlapar nasi, tetapi detox  yang menyokong gaya hidup sihat termasuk pemilihan makanan sihat, cara pengambilan supplemen yang betul dan senaman secara teratur lebih daripada 100 tahun dah.. that why i love detox shaklee and you should know that..
Kenapa anda perlu detox jika nak kurus? 
Kerana anda perlu menyingkirkan toksin toksin yang tidak berkaitan, kemudian barulah membina semula sel yang lebih sihat.. hal ini kerana badan kita terdedah kepada toksin setiap hari dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat dan tekanan hidup..
Semakin kerap anda berada di luar rumah, makan m…

KENAPA ORANG MUDA KENA MULAKAN BISNES DARI AWAL

Image
Assalamualaikum..Hi!😊
Hari ni saya nak menulis tentang sebab sebab orang muda kena mulakan bisnes dari awal..
Saya rasa saya muda lagi..haha yelah kan..umur baru nak masuk 25tahun disember ni.. hehehe ada tak yang seusia saya atau lebih muda daripada umur saya?
Alhamdulillah 😀 umur 25 tahun ni (ikut tahun jelah kan) saya dah mencuba pelbagai jenis perniagaan.. dan sekarang saya rasa lebih senang untuk orang muda yang baru nak mulakan perniagaan pilih perniagaan yang menawarkan perkhidmatan..
Sekarang, saya rasa sangat beruntung sebab saya menjalankan perniagaan spa atas nama saya sendiri melalui projek spa TWB dan perniagaan saya bergabung dengan Shaklee.. which is long term business..
Saya rasa sangat beruntung kerana melalui Shaklee, saya dapat join projek spa twb.. yang mana untungnya 100 % milik kita... TWB x kacau 1sen pun hasil spa yang kita jalankan..
lagi satu kan, dengan join bisnes bersama shaklee, anda yang inginkan instant cash atau pun perlukan payslip nak beli ker…

BAGAIMANA NAK JOIN PROGRAM #JOMDETOXJUTAWAN

Image
Assalamualaikum dan Salam Jumaat..
haaa.. saya nak tanya sedikit, awal tahun hari tu, siapa yang berazam nak kurus? sekarang berapa kilogram dah hilang? hehe berjaya dah ke? atau masih tercari tercari program kurus dengan cara masih boleh makan? dan sekarang saya dah ada penyelesaiannya..nak tak? Jum Join Program #JomdetoxJutawan...
seperti dalam entry saya yang sebelum ini, saya dah ceritakan beberapa kisah pasal detox..actually detox cara Shaklee adalah detox untuk Hidup lebih hebat.. nak tak permulaan harian yang bertenaga? menjadi lebih bertenaga, badan sihat dan cergas, kulit yang beseri, pemikiran yang jelas, nafas yang segar dan mempunyai sitem penghadaman yang sihat.. semua yang saya nyatakan dapat anda perolehi dengan join program #JomDetoxJutawan.. 
nak kenyataan yang lebih meyakinkananda  untuk sertai program kami? okay, sekarang, adakah puan/tuan mengalami masalah berat badan bertambah, sembelit, kulit kusam dan berjerawat, tekanan, letih, keinginan makan yang membuak-buak…

APA YANG BEST JOIN #TEAMJUTAWAN

Image
Hello hello hello kopi o milo kata sister cool.. hehe

Assalamualaikum Selamat Petang kepada semua pembaca entry blog duniacantikamalina.blogspot.com ..

Today, i would like to talk about 'apa yang best join #TeamJutawan .. untuk mengetahuinya, jum kita check it out.. hehe

Pertama kalinya, saya nak memperkenalkan susur galur #TeamJutawan..

Dalam #TeamJutawan, kita ada 10 orang Master Coordinator daripada 10 buah group di bawah master itu sendiri dan dikumpul menjadi satu gelombang yang menciptakan hastag #TeamJutawan.. wow kan? Hehe 10 team inilah terciptanya Group Besar Jutawan..

Master terdekat saya ialah Master Athirah bawah kumpulan SOUL.. 😍 jadi saya dan awak yang bakal join bawah saya ini lah Jutawan.. hehe

Untuk kali ini, saya akan fokus kenapa dan mengapa kena join Shaklee bawah team Jutawan...

Pertama.. dengan menyertai Shaklee  itu sendiri , anda akan memperoleh 3C daripada Shaklee sekiranya anda telah memenuhi syarat.. 3C itu apa?

1- Convention Trip.. Berpeluang utk Trip…

SUCCESS STORY JOM DETOX JUTAWAN

Image
Assalamualaikum.. Hai.. 
bersua lagi kita dalam entry kali ini...hehe syukur alhamdulillah..
Malam ni, saya nak share beberapa testimoni peserta detox yang berjaya dalam perjalananvdetox selama 17hari melalui program Jom Detox Jutawan..
Saya rasa semua orang pernah mengalami perbezaan yang terjadi pada diri kita.. seperti saya sendiri, pernah mengalami kenaikan berat badan sehingga 54kg (5,2017) dan telah berjaya turun 42kg pada tahun yang sama.. hehe .. tapi sekarang saya dalam proses menaikkan berat badan lagi ..kihkihkih ..sekarang dah 46.2kg (5/9/2019) .. nampak tak berkesannya produk shaklee sekiranya kita ada dan tahu cara pengambilan yang betul di samping mengamalkan cara hidup sihat..itulah kelebihan kalau anda beli shaklee dengan saya..hehe saya akan guide cara pengambilan produk shaklee yany betul sesuai dengan kehendak dan keperluan anda..in shaa Allah..
Pada entry malam ini, saya nak fokus kepada testimoni-testimoni peserta yang dah ikuti program jom detox jutawan..
Gam…

KISAH KEJAYAAN SAYA DALAM SHAKLEE

Image
Assalamualaikum, Hai semua .. 😁

Hari ini izinkan hamba bercerita tentang kelebihan berbisnes shaklee kepada kalian semua.. 😁

Syukur alhamdulillah.. banyaknya lah kejayaan yang telah saya capai melalui bisnes shaklee ini..

Dalam bisnes shaklee ini, saya ialah SID (Shaklee Independent Distributor) dan juga merupakan seorang Alumni TWB (The Walking Beauty) .. TWB merupakan projek spa yang 100% menggunakan produk Shaklee .. wow! Hebat ke hebat .. kan ..

Korang, baru baru ini kan pada 16hb September 2019, saya dan suami meraikan ulang tahun perkahwinan ketiga kami.. hehe

Yang specialnya, tahun ni saya dapat menghadiahkan suami sebuah telefon pintar Vivo keluaran terbaru asbab join Shaklee.. see, kelebihan buat shaklee ni saya dapat beri suami hadiah hp..hehehehe

Actually, banyak lagi kelebihan yang saya nak highlight.. selain memberi side income, berbisnes shaklee ini juga dapat memberi nilai tambah khususnya untuk seorang wanita.. kenapa? Umumnya kita tahu bahawa seorang wanita kerjanya…

KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOK JUTAWAN

Image
Kelebihan Program Jom Detox Jutawan ..
Jom Detox bersama Shaklee..
Sebelum saya nak berBlog alkisah Detox bersama Shaklee, saya nak bagi clear dulu apa itu detox..
Detox menurut wikipedia adalah : Detoxification or detoxication is the physiological or medicinal removal of toxic substances from a living organism, including the human body, which is mainly carried out by the liver.
Dalam pemahaman kebanyakkan kita, detox adalah proses penyingkiran racun dalam badan..
Ada yang nak berdetox kerana nak kurus, nak sihat, nak cantikkan kulit dan sebagainya..
Namun, untuk program jom detox jutawan, detox cara Shaklee tujuan utamanya adalah untuk bagi kita merasai pengalaman detox dengan betul dan tak stress stress..
Terdapat banyak kelebihan detox Shaklee ni.. lebih lebih lagi Shaklee memang terkenal dengan produk yang selamat berkesan dan semulajadi...
Dalam detox bersama Team Jutawan ni, kelebihan nya adalah anda akan berada dalam fasa fasa yang berkaitan.. beberapa fasa detox yang perl…

PELUANG BISNES SHAKLEE - 3C

Image
PELUANG BISNES SHAKLEE - 3C
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Alhamdulillah, dipanjangkan umur untuk menulis semula blog pada malam ini.. dan pada hari ini 15/9/2019 seorang ahli keluarga baru dah bertambah (am) dan berkurang (pm).. Al Fatihah, Allah lebih sayangkan bayi tersebut..
Baiklah, sekarang saya nak ceritakan pada semua peluang yang korang akan nampak dalam Shaklee jika korang bersungguh-sungguh dalam perniagaan ini..
Untuk bagi korang senang nak bayangkan dan fahami cerita selepas ini, korang kena tahu awal awal yang Shaklee telah sediakan 3C untuk para SID mereka..
Apa itu 3C? Yeahh, jum baca lebih lanjut lagi..
••••••••••• C yang pertama merujuk kepada CASH ..
Shaklee tak pernah lewat pun beri cash pada SID layak.. seperti baru baru ini, 13 Sept 2019, saya dah terima saya punya cash bonus.. yahuuuu . Hikhikhik
RM0.00 BIMB: RMxxx.xx received from *BOAM BANK OF AMERICA via IBG to account no. **0090 on 13Sep19 10:01:31.
Lag…

PARUT CHICKENPOX PULIH TAK SAMPAI 2 MINGGU

Image
Parut chickenpox pulih tak sampai 2 minggu 💞
Nina's chickenpox day 😂
28/6/2019 tarikh keramat saya dilanda demam chickenpox hehe
Cuba kalian ingat semula, adakah kalian dah pernah terkena demam chickenpox? Tak kisahlah masa masih kecik lagi atau dewasa ini.. Saya pulak baru baru je kena.. Dah 25tahun umur baru terkena hehehe
Dengar chickenpox mesti kalian ingat ianya sekali sahaja seumur hidup kan.. kebiasaan nya begitu.. Jarang jarang yang terkena 2 kali.. tapi kelmarin saya terserempak dengan schoolmate yang dah kali kedua terkena demam ni.. masa kecik sekali dah dewasa ni sekali..  Kita doakan mudah mudahan dia cepat sembuh.. (Sempat saya shakleekan dia hehehehe)
Ikhtiar saya untuk chicken pox selain pengambilan ubat dari klinik, saya juga mengambil beberapa supplement shaklee yg dijamin selamat dan Alhamdulillah berkesan untuk masalah chicken pox yang saya hadapi..😃
Risau betul kalau ada parut sebenarnya kan hehehe..tambahan lagi nanti tak cantik pula kulit muka..haha Seh…