Friday, December 7, 2018

Organ Detox Manusia

Assalamualaikum.. Hai uolls.. How are you?

Ada sesiapa di sini sedia maklum apakah organ organ detox? Organ detox yang manakah paling tinggi % menjalankan detoxification?

Meh lah saya perkenalkan.. Jengjengjeng Organ detox tubuh kita antaranya ialah kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit dan limfa..(colon, kidneys, liver,  lungs, skin, & lympathic)

Kebanyakan program detox di luar sana fokus pada usus sahaja.. Tidak menyeluruh.. Do you noticed that? Bagi berak, membuang dan membuang.. Tapi takde pun cara pasal hati which is HATI ni dia jalankan detox 70% dalam badan.. Hati pun dapat filter toksin..

HATI ini hero yang tidak didendang.. Saya baca buku detox rasa kesian dan insoffff..

"The Liver is the busiest and possibly the most unappreciated major organ in the body.. Simoly put, it is the primary organ for nutrients assimilation, production of essential chemicals and detoxification."

"Liver is real fighter.. It generate itself. The more we try to kill it, the more it fight back to stay alive.. Because of the regeneration many dont die, but they still have symptoms of liver problems.. 'fatigue, poos digestion and many more.."

"the liver should spending the majority of its time making nice hormones, enzym and protein for our body. How can it derote the time to production when it is do busy trying to eliminate toxins and keep itself alive.."

So, we have to appreciate our liver..

Itulah bezanya detox luar sana dengan detok twb shaklee...
Detox twb shaklee ni dia fokus semua organ detox..
Detox Shaklee direka daripada gabungan pakar nutrisi & doktor.. Doktor yang endorse meal plan kami..

Detox Shaklee ni sangatlah tersusun dan sangat complete...

Berminat nak detox?
Cari saya 016 447 7624



Program Detox TWB

Assalamualaikum & Hai 😍

Today, i would like to share with you guys pasal detox program TWB .. 💃💃

Segelintir manusia di muka bumi ini sukakan body nya slim, tp x kurang juga yang suka body nya chubby.. 

So now, siapa nak slim sekali pakej cantik nak cantik? Angkat tangan ke udara hehe..

Adakah anda tahu apa itu detox? Detox=detoxification=body cleansing...
Is a type of alternative medicine treatment which aims to rid the body unspecified "toxins"substances that proponentbclaum have accumulated in the body and have undesirable short-term or long-term effects on individual health..

Selama ini, saya percaya rata rata kita hanya membersihkan luaran sahajakan? Contohnya bangun pagi gosok gigi cuci muka terus mandi.. Jadi, siapa pula yang nak jaga nak bersih dalaman kita??

Of course lah detox.. Detox lah yang mencuci dalaman kita..

Ringkasnya di sinu detox adalah proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan..

Next post saya akan ceritakan lebih lanjut  oraet 😀

Amalina Isa
Beautician TWB
016 447 7624

Wednesday, September 26, 2018

Apa Itu #TWB ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Haaa tonight sempena 1st posting dalam duniacantikamalina.blogspot.com ni, jomla saya kongsikan cerita pasal pertama kali saya kenali #twb & Shaklee..

Adakah kalian tahu #twb ni akronim untuk apa? Takpa, malam ni, biar saya je bagi tahu semuanya.. Kalian enjoy je baca ye sampai habis.. Okayy janji? Hehe

TWB ni adalah singkatan untuk projek The Walking Beauty under Master Ainul Shahrazad..

Projek TWB ini mula ditubuhkan oleh MAS pada Julai 2015.. Tujuannya khas untuk golongan wanita yang berminat nak berniaga 1 bisnes yang mudah, simple & fun.. Di samping itu memberi pulangan yang sangatttttt luar biasa.. Yeahhh serius guys..👍

#TWB ini adalah projek SPA yang menggunakan 100% produk SHAKLEE..

Ianya juga ada projek SPA bergerak dan khusus untuk kaum wanita sahaja 🤗

Guys, Shaklee ni kan telah ditubuhkan lebih daripada 50tahun..tetapi produk pertama shaklee iaitu vitalized minerals (sekarang namanya VitaLea) dah wujud sejak 106 tahun dahulu.. Wow! Bayangkan 😍

Kenapa? Why? 

Sebab istimewanya Shaklee ini yang membezakannya dengan syarikat yang lain adalah shaklee products are completely natural..  😍

Shaklee amat mementingkan sumber semulajadi..sangat..  Termasuklah proses pembuatannya yang sangat teliti untuk menghasilkan produk yang sangat sangat berkualiti tinggi..

So ladies, i think that all for tonight laa oh.. Hehe semoga kita bersua lagi dalam next posting.. 😁😁



GAYA HIDUP SIHAT DENGAN JOM DETOX JUTAWAN

Assalamualaikum Selamat Pagi.. Menyepi sekejap kan sebab sekarang tengah ikut program kebajikan di suatu perkampungan di Daerah Simunjan....