Posts

GAYA HIDUP SIHAT DENGAN JOM DETOX JUTAWAN

Assalamualaikum Selamat Pagi.. Menyepi sekejap kan sebab sekarang tengah ikut program kebajikan di suatu perkampungan di Daerah Simunjan.. no network here  petang ni balik dah.. hehehehe Okay, pagi ni nak share pasal gaya hidup sihat dengan program Jom Detox Jutawan.. Semua dah tahu kan yang detox tidak semestinya kita nak lose weight.. lose weight tu salah satu manfaat kalau kita berdetox.. weewittt hehe Nak tak amalkan gaya hidup sihat yang sebetulnya sihat? Dalam JomDetox Jutawan, sistem badan anda akan direset untuk lebih sihat dan segar dalam masa 7 hari.. Habis je fasa detox, nourishing your body pulak menyusul.. its help you to build good health and continue feeling amazing!

5 Sebab Kenapa Kita Perlukan Kolagen? Tauk kah, badan kita tok semakin meningkat umur, semakin berkurang kolagen dlm badan.. mun umo 40 50 kolagen ya mmg dah stop selfproducing .. Haaa.. cer read sebab sebab kenak perlu makan collagen kinek.. hehe Kmk pun nak konsisten kinek tuk ambik collagen powder dr shaklee.. sik bingung..dah terbukti selamat dan berkesan .. 😘

Image
5 Sebab Kenapa Kita Perlukan Kolagen?

Tauk kah, badan kita tok semakin meningkat umur, semakin berkurang kolagen dlm badan.. mun umo 40 50 kolagen ya mmg dah stop selfproducing ..

Haaa.. cer read sebab sebab kenak perlu makan collagen kinek.. hehe

Kmk pun nak konsisten kinek tuk ambik collagen powder dr shaklee.. sik bingung..dah terbukti selamat dan berkesan .. 😘







Amalina Isa Your trusted Shaklee Independent Distrubutor 1293814
Psttt! Mok ada your own home and mobile spa? 
No worries.. 
Nak shaklee, boleh carik kmk..  Nak berspa, boleh carik kmk.. Nak set up own home and mobile, pun boleh carik kmk..
Whatsapp www.wasap.my/60164477624 Facebook : Amalina Isa
Thank you in advance 😊

DETOX BANYAK MENYELESAIKAN MASALAH KESIHATAN

Image
Assalamualaikum.. Hai ! 😃

Bertemu lagi kita dalam entry terbaru dan selamat datang kepada pelawat baharu 😍.. terima kasih diucapkan.. hehe jangan lupa say hai di komen 😉

Ramai yang bertanya apa itu detox dan apa kaitan detox dengan kesihatan kita..
Bagi yang dah menjalani proses detoksifikasi, pastinya sudah merasai perbezaan kesihatan menjadi lebih baik jika proses tersebut teratur dan betul..

Terdapat beberapa kepentingan detox pada tubuh badan kita.. contohnya, organ detox colon.. colon yang sihat dapat melegakan sakit sembelit, promoting healthy bowel movement dan menyingkirkan toksin daripada badan..

Detox sangat sangat membantu untuk kesihatan yang lebih baik..

Adakah berat badan anda sukar nak turun? Haa..untuk korang yang dah cuba bermacam macam produk untuk kurus dengan cara berdiet sendiri akhirnya berjaya kurus kemudian naik balik, adalah sesuatu yang tidak kena dalam proses diet anda itu.. diet menyebabkan tubuh badan tak cukup protein.. lemak hilang tetapi toksin dalam…

MENTOR BISNES SAYA

Image
Assalamualaikum.. Hai!
Pastinya setiap kita ada seseorang yang kita jadikan model, jadikan mentor tidak kisahlah mentor dalam kehidupan, idola dalam pembelajaran mahu pun mentor dalam bisnes..
Rasulullah SAW bersabda "Sesungguhnya perumpamaan berkawan dengan orang yang soleh dengan orang yang jahat adalah seperti seorang penjual minyak wangi dan seorang peniup dapur tukang besi.. orang yang menjual minyak wangi akan memberi atau menjual kepada kamu atau kamu akan dapat bau harum daripadanya.. manakala si peniup dapur tukang besi akan sama ada membakar pakaianmu atau kamu akan mendapat bau yang tidak enak.." -Muslim-
Dahulu, saya tidak faham mengapa orang kaya hanya berdamping dengan orang kaya sahaja..saya juga berpendapat bahawa orang yang kaya itu sombong dan susah untuk didekati.. sehinggalah saya mengubah persepsi tersebut, barulah saya faham bahawa yang menyebabkan orang kaya begitu adalah kerana sistem minda mereka berbeza dengan orang yang belum kaya..
Jadi, sukalah…

DETOX BUKAN SEKADAR UNTUK KURUS

Image
Assalamualaikum.. Hai ! 😀😀



Seringkali kita mendengar kalau nak detox mudah, minumlah air detox .. atau jangan makan nasi banyak banyak ..

Namun tahukah kalian, peratus untuk berjaya adalah kurang jika tidak disusuli dengan regular exercise serta pemakanan yang sihat?

Kenapa nak detox? sebab nak kurus..

Kenapa nak kurus? Nak cantik? Nak sihat? Nak bina keyakinan diri ? Atau lain lain ? ..

Ketahuilah kalian, detox bukan hanya untuk kurus.. tetapi banyak lagi manfaat lain yang akan kamu perolehi jika melakukan detoksifikasi dengan betul dan teratur..

Dan lebih beruntungnya yang join program #JomDetoxJutawan Shaklee Way ni tau.. kenapa?

Sebab bersama #JomDetoxJutawan kami tidak hanya memfokuskan satu organ detox sahaja, malahan kami memfokuskan lima organ detox..

Iaitu Colon, kidneys, liver, lungs, Skin, lymphatic  (Kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit, limfa) .. buat apa kita nak fokus 1 kalau kita dapat fokus 5morgan detox? Kan .

Dalam program ini telah disediakan meal plan un…

SAYA YANG DULU BUKAN YANG SEKARANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera everyone...Tajuk malam ini agak menarik sekali.. nanti korang bolehlah komen perubahan diri korang dekwt bawah eh .. thank you tau.. "Hidup tidak selalu indah kerana di situlah keindahan hidup.. Air mata itulah yang menyebabkan bernilainya satu senyuman..Dan senyuman itulah yang merawat kedukaan.. Syukur adalah senjata dan sabar ada perisai, utlntuk menghadapi cuaca kehidupan..""Sabar bukan menafikan usaha untuk menyelesaikan masalah..Bahkan sabar ialah kekuatan dalam usaha menyelesaikan masalah..Sabar menghadirkan ketenangan..Apabila tenang, makin cerah fikiran untuk mencari jalan penyelesaian.." Alhamdulillah.. saya syukur sangat sangat dengan kehidupan yang saya kecapi sekarang.. alhamdulillah.. Terima kasih ALLAH.. Kita kan sebelum tidur mesti kita akan buat tafakur sekejap . Kalau saya, saya suka ingat dan analisis apa yang saya buat daripada saya bangun pagi dari tempat tidur sehinggalah baring nak tidur malam balik.. Kadan…

KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS

Image
Assalamualaikum.. hi uolls 
Hari ni saya nak share kenapa anda perlu detox jika nak kurus tapi dengan cara shaklee..
"Mulakan asas kepada kehidupan yang sihat dan berpanjangan bersama Shaklee" Kalau anda perasan, kebanyakan detox di luar sana hanya memfokuskan satu organ detox sahaja..Namun, bersama detox Shaklee, kami memfokuskan 5 organ utama detox..
Detox Shaklee bukanlah diet seperti harus berlapar nasi, tetapi detox  yang menyokong gaya hidup sihat termasuk pemilihan makanan sihat, cara pengambilan supplemen yang betul dan senaman secara teratur lebih daripada 100 tahun dah.. that why i love detox shaklee and you should know that..
Kenapa anda perlu detox jika nak kurus? 
Kerana anda perlu menyingkirkan toksin toksin yang tidak berkaitan, kemudian barulah membina semula sel yang lebih sihat.. hal ini kerana badan kita terdedah kepada toksin setiap hari dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat dan tekanan hidup..
Semakin kerap anda berada di luar rumah, makan m…