Thursday, September 26, 2019

DETOX BANYAK MENYELESAIKAN MASALAH KESIHATAN

Assalamualaikum.. Hai ! 😃

Bertemu lagi kita dalam entry terbaru dan selamat datang kepada pelawat baharu 😍.. terima kasih diucapkan.. hehe jangan lupa say hai di komen 😉

Ramai yang bertanya apa itu detox dan apa kaitan detox dengan kesihatan kita..
Bagi yang dah menjalani proses detoksifikasi, pastinya sudah merasai perbezaan kesihatan menjadi lebih baik jika proses tersebut teratur dan betul..

Terdapat beberapa kepentingan detox pada tubuh badan kita.. contohnya, organ detox colon.. colon yang sihat dapat melegakan sakit sembelit, promoting healthy bowel movement dan menyingkirkan toksin daripada badan..

Detox sangat sangat membantu untuk kesihatan yang lebih baik..

Adakah berat badan anda sukar nak turun? Haa..untuk korang yang dah cuba bermacam macam produk untuk kurus dengan cara berdiet sendiri akhirnya berjaya kurus kemudian naik balik, adalah sesuatu yang tidak kena dalam proses diet anda itu.. diet menyebabkan tubuh badan tak cukup protein.. lemak hilang tetapi toksin dalam badan masih ada dan berada dalam kepekatan yang lebih tinggi..akhirnya diet anda ke laut.. kerana badan bertindakbalas terhadap kepekatan toksin yang tinggi..jawapannya lemak disimpan semula.. haaa..

Jadi, solutionnya adalah lebih baik anda kurus dengan detox.. detox ni ia membekalkan nutrient yang cukup untuk tubuh kita.. lemak disimpan untuk melindungi tubuh dari ancaman toksin.. dalam proses detox shaklee ada 3.. iaitu bakar, detox dan bina.. semasa fasa detox, lemak hilang dan toksin disingkirkan.. jadi resultnya, badanntetap maintain dengan size baru yang telah hilang beberapa inci dan kilogram dan berjaya mencapai kesihatan yang lebih baik..

Jika anda selalu sembelit dan sukar membuang, anda tergolong dalam golongan yang harus berdetoksifikasi.. kenapa? Awak tahu tak bahaya tau kalau badan kita mengalami sembelit.. badan tak selesa, perut pun memulas.. mood pun swing.. sembelit maksudnya kotoran dalam badan tak keluar..jadi bila kotoran tak keluar, macam macam kesan yang anda akan rasai..

Lagi satu, untuk yang mempunyai masalah jerawat yang banyak pun boleh cuba untuk detox.. banyak faktor yang menyebabkan tumbuhnya jerawat.. antaraya adalah kulit sensitif, kebersihan, pemakanan dan lain lain lagi.. badan yang penuh toksin juga punca jerawat timbul di muka amahupun belakang badan.. jadi apa yang korang perlu buat? Detox la penyelesaiannya... Kita haruslah sentiasa peka terhadap respon badan kita..

Pendek kata, rasailah kesan positif detox pada tubuh anda hari ini..

Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda
Sarawak Bumi Kenyalang

Whatsapp : 016 4477 624

Fb: Amalina Isa

Thank you..publish!

Wednesday, September 25, 2019

MENTOR BISNES SAYA

Assalamualaikum.. Hai!

Pastinya setiap kita ada seseorang yang kita jadikan model, jadikan mentor tidak kisahlah mentor dalam kehidupan, idola dalam pembelajaran mahu pun mentor dalam bisnes..

Rasulullah SAW bersabda "Sesungguhnya perumpamaan berkawan dengan orang yang soleh dengan orang yang jahat adalah seperti seorang penjual minyak wangi dan seorang peniup dapur tukang besi.. orang yang menjual minyak wangi akan memberi atau menjual kepada kamu atau kamu akan dapat bau harum daripadanya.. manakala si peniup dapur tukang besi akan sama ada membakar pakaianmu atau kamu akan mendapat bau yang tidak enak.." -Muslim-

Dahulu, saya tidak faham mengapa orang kaya hanya berdamping dengan orang kaya sahaja..saya juga berpendapat bahawa orang yang kaya itu sombong dan susah untuk didekati.. sehinggalah saya mengubah persepsi tersebut, barulah saya faham bahawa yang menyebabkan orang kaya begitu adalah kerana sistem minda mereka berbeza dengan orang yang belum kaya..

Jadi, sukalah saya mengumumkan di sini bahawa mentor bisnes saya dalam Shaklee adalah Master terdekat saya iaitu Master Athirah Ab Razak dan juga Master Ainul Shahrazad Ab Razak.. mereka merupakan adik beradik dalam Shaklee dan sekarang berjaya mencapai rank Master Coordinator..wow!

Bagaimana saya menjadikan Master Athirah dan Master Ainul Shahrazad mentor saya?

Daripada pandangan saya, Master Athirah dan juga kakaknya iaitu Master Ainul Shahrazad seorang yang sangat sangat positif.. dan saya pula suka sangat mendekati insan yang positif.. keduanya telah berjaya memperolah 3C daripada Shaklee juga tau.. Cash, Car & Convention..

Sepanjang saya bersama team mentor saya ni kan, saya melihat beliau seorang yang sangat berhati-hati dan teliti.. banyak idea yang bernas dan motivasi yang menyentuh hati daripada beliau melalui online class ataupun live di facebook.. master selalu mengingatkan kami kalau jumpa orang and then individu tersebut memberi banyak alasan dan seperti tidak mahu membantu dirinya sendiri, just move to another one atau next je lah.. hehe.. kenapa ya.. saya fikir orang yang suka mencipta hasil mana mungkin boleh duduk semeja dengan orang yang mencipta alasan..mungkinlah..hehehe

Antara sebab lain saya jadikan beliau sebagai mentor saya adalah kerana beliau suka bercerita pasal kejayaan.. jadi, aura kejayaan itu sampai kepada saya.. hehe harap haraplah saya berjaya supervisor tahun ni.. beliau sangat sangat interesting.. apabila berbicara, beliau berbicara secara sopan, positif dan baik baik sahaja..sorang yang tenang dan bersangka baik kepada ALLAH yang sedang mengujinya apabila dilanda musibah..

Master selalu mengingatkan saya untuk menjaga mindset.. sebab mindset itulah sangat sensitif.. apa yang kita cakap, apa yang kita fikir haruslah positif saja..  kerana kami percaya bahawa apa yang kami fikirkan dan cakap, itulah yang akan terjadi.. dengan izin Allah..jadi, jaga dan lindungilah sistem minda kita dan pilihlah persekitaran positif untuk anda.. semoga positifnya kita menghasilkan hasil yang positif juga.. in shaa Allah..

Master Ainul Shahrazad berjaya miliki Mercedes-Benz dengan Shaklee..

Master Athirah pulak berjqya miliki Audi Q5 dengan Shaklee..

Dan Amalina sekarang sedang berusaha untuk mencapai seperti yang mentor telah capai.. SOON.... In shaa Allah .. ehhehe aja aja fighting 

"Nothing happens in this world until you take action.. all power is from wirhin and therefore under our control.. you must step up and take action for anything in order to change".. -T Shea Ellison. -

Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda
Amalina's Beauty and Health SPA
Sarawak Bumi Kenyalang
Fb : Amalina Isa
Whatsapp : 016 447 7624



Thank you.. 

Tuesday, September 24, 2019

DETOX BUKAN SEKADAR UNTUK KURUS

Assalamualaikum.. Hai ! 😀😀



Seringkali kita mendengar kalau nak detox mudah, minumlah air detox .. atau jangan makan nasi banyak banyak ..

Namun tahukah kalian, peratus untuk berjaya adalah kurang jika tidak disusuli dengan regular exercise serta pemakanan yang sihat?

Kenapa nak detox? sebab nak kurus..

Kenapa nak kurus? Nak cantik? Nak sihat? Nak bina keyakinan diri ? Atau lain lain ? ..

Ketahuilah kalian, detox bukan hanya untuk kurus.. tetapi banyak lagi manfaat lain yang akan kamu perolehi jika melakukan detoksifikasi dengan betul dan teratur..

Dan lebih beruntungnya yang join program #JomDetoxJutawan Shaklee Way ni tau.. kenapa?

Sebab bersama #JomDetoxJutawan kami tidak hanya memfokuskan satu organ detox sahaja, malahan kami memfokuskan lima organ detox..

Iaitu Colon, kidneys, liver, lungs, Skin, lymphatic  (Kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit, limfa) .. buat apa kita nak fokus 1 kalau kita dapat fokus 5morgan detox? Kan .

Dalam program ini telah disediakan meal plan untuk anda yang telah diteliti oleh pakar nutrisi dan diendorsed oleh doktor.. bukan nya mela plan guna rasa-rasa je tau ..

Detox bukan sekadar untuk kurus, tetapi detox membantu anda untuk mencapai berat badan ideal.. bmi yang normal adalah antara 19 hingga 25.. jadi, tahniah buat anda yang berada dalam kumpulan ini..

Detox juga membantu anda untuk mempunyai kolon yang lebih sihat.. kolon yang tidak sihat boleh menjadi punca timbulnya masalah pencernaan.. masalah ini boleh terjadi pada sesiapa saja dan menjejaskan semua aspek kehidupan kita. Gejala kesihatan penghadaman seperti pedih ulu hati, sakit perut, cirit-birit dan sembelit boleh memalukan, tidak menentu dan dalam kes kanser kolorektal, ia juga boleh menjadi gangguan..

Detox juga boleh meningkatkan tenaga kita.. setelah toksin dibuang, badan akan menjadi lebih ringan dan segar.. untuk melakukan apa apa yang dikehendaki, amatlah mudah dengan stamina yany banyak..

Lagi satu, detox juga dapat membantu mengawal nafsu makan.. kalau dahulu kita tidak dapat tidak jika melintasi big apple contohnya, mesti singgah angkut 1 box.. tetapi setelah berdetox, dengan melihat sahaja pun cukup.. kurang dah nafsu nak makan makanan yang manis, segera dan sebagainya.. kita lebih terkawal dan tidak tergoda dengan makanan kegemaran kita lagi..

Perasan ke perasan sangat dengan detox kita dapat memiliki semula kulit yang lebih sihat, cantik dan anjal.. kenapa? Dahulu, kulit kita tercemar dengan persekitaran, pemakanan yang tidak sihat dan tekanan hidup .. namun sekarang, melalui detoksifikasi sahaja kita dah dapat kulit yang diimpikan kerana gap nutrisi badan telah dipenuhi..

Last tapi bukan yang terakhir, detox membantu menguatkan sistem imun badan.. program jom detox jutawan dilengkapi dengan supplemen daripada shaklee yang secara tidak langsung membantu meningkatkan imunisasi tubuh badan..

Badan yang sihat menjadikan tidur lebih lena.. jadi mood kita sentiasa baik dan seronok 😀 itulah antara sebab nak detox bukan sekadar kurus..

amalkan gaya hidup sihat dengan menjaga berat badan dan mengamalkan diet rendah lemak dan tinggi serat..

Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda
Sarawak Bumi Kenyalang

Whatsapp : 016 447 7624
Fb : Amalina Isa






Monday, September 23, 2019

SAYA YANG DULU BUKAN YANG SEKARANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera everyone...

Tajuk malam ini agak menarik sekali.. nanti korang bolehlah komen perubahan diri korang dekwt bawah eh .. thank you tau..

"Hidup tidak selalu indah kerana di situlah keindahan hidup..

Air mata itulah yang menyebabkan bernilainya satu senyuman..

Dan senyuman itulah yang merawat kedukaan..

Syukur adalah senjata dan sabar ada perisai, utlntuk menghadapi cuaca kehidupan.."

"Sabar bukan menafikan usaha untuk menyelesaikan masalah..

Bahkan sabar ialah kekuatan dalam usaha menyelesaikan masalah..

Sabar menghadirkan ketenangan..

Apabila tenang, makin cerah fikiran untuk mencari jalan penyelesaian.."

Alhamdulillah.. saya syukur sangat sangat dengan kehidupan yang saya kecapi sekarang.. alhamdulillah.. Terima kasih ALLAH..

Kita kan sebelum tidur mesti kita akan buat tafakur sekejap . Kalau saya, saya suka ingat dan analisis apa yang saya buat daripada saya bangun pagi dari tempat tidur sehinggalah baring nak tidur malam balik..

Kadang-kadang, memori kehidupan masa lalu menggamit kembali.. ecewah ..hehehehe

Dahulu, saya seorang yang tidak berapa minat dalam bidang perniagaan.. lagi lagi dalam perniagaan supplemen.. bagi saya, dulu orang orang niaga hampir semua pikirkan untung je, kesihatan, kualiti produk tak kisah pun, paling takut bila ada peniaga niatnya nak tipu orang, nak paksa orang beli.. huishhh ..

Tapi, sejak menceburkan diri dalam bidang perniagaan dan masih lagi belajar untuk berjaya dalam bidang ini, kita sebenarnya perlu membuka mata hati, clear kan minda dan menerima dengan hati terbuka.. banyakkan membaca tau pembaca sekalian.. yang penting niat kita.. alhamdulillah sekarang 2019, setahun lebih dah bersama shaklee..

Actually, sebelum ni, pernah jugak saya mencuba beberapa bidang perniagaan.. namun tidak seberapa aktif sebagaimana aktifnya saya bersama team shaklee..

Dulu, betul betul saya jenis tak kisah.. saya buat hal saya je.. tapi sejak dalam shaklee business ni, saya mula menghargai apa yang ada di sekeliling saya.. saya sendiri telah amalkan banyak produk shaklee daripada menjadi pembeli sahaja sehinggalah ia membuat saya jatuh cinta dengannya kerana berkesan nya lah shaklee dengan diri saya..

kalaulah dulu saya masih Amalina yang lama, yang pikiran nya takpelah, aku dah jaga pemakanan aku dengan baik, nanti dapatlah aku breastfeeding anak aku..in shaa Allah, akan ada rezeki aku untuk susukan anak aku sampai umur anak 2 tahun.. tanpa usaha yang lebih gigih.. aku rasa aku tidak akan PHD dalam penyusuan susu ibu ni..

Kerana ada daya usaha, keinginan dan, ada push faktorlah, saya bangkit mencari sana sini supplemen yang berkesan untuk saya.. alhamdulillah 😀,detik ini, bermulalah perkenalan saya dengan shaklee.. dan di sinilah usaha saya sehingga membuahkan hasil..saya masih lagi breastfeeding anak saya yang sekarang usianya 2tahun 4bulan..

ingin saya ketengahkan di sini, betapa saya telah berubah daripada seorang yang takde target, menjadi seorang yang berwawasan.. yang setiap bulan refresh diri untuk lihat perjalanan untuk mencapai sasaran yang lebih tinggi yang telah dicipta..

Amalina yang sekarang bukanlah yang dahulu telah mengalami oelbagai perubahan positif dalam hidupnya..

Perubahan dalaman dan luaran bergerak seiring.. seperti mana kita nak sihat dalaman maka terhasillah sihat luaran hasil daripada penjagaan dalaman yang teliti..

Sekarang, saya lebih menghargai dan menyayangi diri saya sendiri.. 😊

I love myself ❤️

Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda
Sarawak Bumi Kenyalang

Whatsapp : wasap.my/60164477624

Fb : Amalina Isa

Sunday, September 22, 2019

KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS

Assalamualaikum.. hi uolls 

Hari ni saya nak share kenapa anda perlu detox jika nak kurus tapi dengan cara shaklee..

"Mulakan asas kepada kehidupan yang sihat dan berpanjangan bersama Shaklee"
Kalau anda perasan, kebanyakan detox di luar sana hanya memfokuskan satu organ detox sahaja..Namun, bersama detox Shaklee, kami memfokuskan 5 organ utama detox..

Detox Shaklee bukanlah diet seperti harus berlapar nasi, tetapi detox  yang menyokong gaya hidup sihat termasuk pemilihan makanan sihat, cara pengambilan supplemen yang betul dan senaman secara teratur lebih daripada 100 tahun dah.. that why i love detox shaklee and you should know that..

Kenapa anda perlu detox jika nak kurus? 

Kerana anda perlu menyingkirkan toksin toksin yang tidak berkaitan, kemudian barulah membina semula sel yang lebih sihat.. hal ini kerana badan kita terdedah kepada toksin setiap hari dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat dan tekanan hidup..

Semakin kerap anda berada di luar rumah, makan makanan yang tidak seimbang dan tidak sihat, selalu risau, stress,semakin lemahlah keupayaan semulajadi badan anda untuk menyingkirkan toksin tersebut..

Tahukah anda, keupayaan badan yang lemah menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang membawa kepada kemudaratan kesihatan lalu timbullah pelbagai penyakit..

Once again, kenapa nak kurus kena detox? 

Sebab banyak manfaatnya.. umum mengetahui, hasil detox dapat memberi berat badan ideal sesuai dengan tubuh badan kita, kulit yang lebih mulus, kesihatan yang lebih baik dan macam macam lagi .. jadi kurus itu adalah bonus untuk anda yang mengimpikan bentuk badan sebegitu namun haruslah kurus yang sihat.. apa guna kurus tetapi menyimpan penyakit, kan?

Ingin saya kongsikan beberapa manfaat detox shaklee untuk anda, pembaca blog saya yang dikasihi..

Detox shaklee dapat membantu anda

Menurunkan berat badan
Kolon yang lebih sihat
Meningkatkan tenaga
Mengawal nafsu makan
Kulit lebih cantik
Menguatkan sistem imun
Tidur lebih lena

Dalam detox shaklee, kami mencadangkan beberapa set detox yang sesuai untuk anda.. set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi..

So, nak kurus, Jom Detox ..

Boleh hubungi saya

Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda
Sarawak Bumi Kenyalang

Whatsapp : 016 447 7624
Fb : Amalina Isa











Thank you so much for visitting

Saturday, September 21, 2019

KENAPA ORANG MUDA KENA MULAKAN BISNES DARI AWAL


Assalamualaikum..Hi!😊

Hari ni saya nak menulis tentang sebab sebab orang muda kena mulakan bisnes dari awal..

Saya rasa saya muda lagi..haha yelah kan..umur baru nak masuk 25tahun disember ni.. hehehe ada tak yang seusia saya atau lebih muda daripada umur saya?

Alhamdulillah 😀 umur 25 tahun ni (ikut tahun jelah kan) saya dah mencuba pelbagai jenis perniagaan.. dan sekarang saya rasa lebih senang untuk orang muda yang baru nak mulakan perniagaan pilih perniagaan yang menawarkan perkhidmatan..

Sekarang, saya rasa sangat beruntung sebab saya menjalankan perniagaan spa atas nama saya sendiri melalui projek spa TWB dan perniagaan saya bergabung dengan Shaklee.. which is long term business..

Saya rasa sangat beruntung kerana melalui Shaklee, saya dapat join projek spa twb.. yang mana untungnya 100 % milik kita... TWB x kacau 1sen pun hasil spa yang kita jalankan..

lagi satu kan, dengan join bisnes bersama shaklee, anda yang inginkan instant cash atau pun perlukan payslip nak beli kereta, rumah dan sebagainya, Shaklee adalah jawapannya.. kebanyakkan bank di Malaysia memang menerima payslip daripada shaklee ni.. so, nampak tak kelebihan perniagaan Shaklee ni..

Untuk yang suka melancong, Shaklee turut menawarkan convention trip tau.. untuk cycle 2019/2020 regional trip di Korea manakala International trip  pula di
SWITZERLAND... Wow! Semua ditaja shaklee tau.. malahan pocket money pun diberi..hehehe seronok..

Bisnes bersama shaklee juga memberi kelebihan dalam car bonus selain daripada cash sama ada untung runcit mahu pun leadership bonus.. bawah ni saya sertakan anggaran leadership bonis untuk anda renung renungkan.. hehe

Dalam car bonus, shaklee akan bagi satu cash untuk anda dalam kategori car bonus.. namun, ia terpulang kepada anda sama ada nak gunakan untuk apa dan bagaimana.. hehe sebab shaklee tak paksa tau untuk anda gunaka car hinus tersebut untuk pembelian kereta.. best kan..

Dalam perniagaan lain saya tak pasti, tapi saya amat sarankan untuk anda mulakan perniagaan shaklee anda sekarang . Untung tau dari muda dah mulakan perniagaan.. Kerana 9/10 daripada kekayaan datangnya daripada perniagaan..

Nak mulakan perniagaan Shaklee Anda? 

Boleh hubungi saya,


Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda
Sarawak Bumi Kenyalang
Whatsapp : 6016 4477 624
Fb : Amalina Isa

Friday, September 20, 2019

BAGAIMANA NAK JOIN PROGRAM #JOMDETOXJUTAWAN

Assalamualaikum dan Salam Jumaat..

haaa.. saya nak tanya sedikit, awal tahun hari tu, siapa yang berazam nak kurus? sekarang berapa kilogram dah hilang? hehe berjaya dah ke? atau masih tercari tercari program kurus dengan cara masih boleh makan? dan sekarang saya dah ada penyelesaiannya..nak tak? Jum Join Program #JomdetoxJutawan...

seperti dalam entry saya yang sebelum ini, saya dah ceritakan beberapa kisah pasal detox..actually detox cara Shaklee adalah detox untuk Hidup lebih hebat.. nak tak permulaan harian yang bertenaga? menjadi lebih bertenaga, badan sihat dan cergas, kulit yang beseri, pemikiran yang jelas, nafas yang segar dan mempunyai sitem penghadaman yang sihat.. semua yang saya nyatakan dapat anda perolehi dengan join program #JomDetoxJutawan.. 

nak kenyataan yang lebih meyakinkananda  untuk sertai program kami? okay, sekarang, adakah puan/tuan mengalami masalah berat badan bertambah, sembelit, kulit kusam dan berjerawat, tekanan, letih, keinginan makan yang membuak-buak, fokus hanya dalam jangka masa pendek, dan penyerapan nutrien berkurangan.. atau anda masalah mudah jatuh sakit? atau masalah susah tidur? ada tak simptom-simptom imi yang sedang anda hadapi? jika ya, adakah anda mengambil berat tentang ini semua? tepuk dada tanya hati.. ðŸ˜Š hehe

Okay, berbalik pada topik asal kita.. marilah saya kongsikan cara bagaimana nak join program #JomDetoxJutawan yang hanya berlangsung dalam masa 17hari sahaja.. in shaa Allah, anda akan rasai perbezaannya.. 

Pertama, anda haruslah membeli produk-produk detox.. anda  boleh pilih mana-mana set detox seperti di dalam gambar di bawah.

Nak beli dengan siapa? Untuk melayakkan anda join program ini, anda haruslah membeli dengan saya atau siapa siapa sahaja yang di bawah #TeamJutawan... Sekiranya anda membeli daripada orang luar, e-commerce atau bukan member shaklee daripada #TeamJutawan, anda tidak layak untuk masuk group detox shaklee way ini..

Ada 2 set detox yang berbeza fungsi. 

SET PLATINUM & SET GOLD

Cadangan pertama yang saya syorkan adalah Set Platinum. Ia set terbaik untuk Program Detox ni sebab dia ada Vivix. Vivix adalah Hero Shaklee.

Sebab tu jugak kalau yang join detox under #TeamJutawan mereka kekal bertenaga..  Padahal kalori yang sangat kami ambil masa detox sangat la rendah. 

Kalau nak turun 3-4 kg dalam masa 17 hari Sebenarnya senang ja kalau betul-betul ikut semua tips coaches. 

Okay tak? Jomlah join.. 

Kalau nak join, boleh hubungi saya..

Amalina Isa
Pengedar Bebas Shaklee Anda..
Sarawak Bumi Kenyalang

Whatsapp : 016- 447 7624

Fb : Amalina Isa

Terima Kasih 








DETOX BANYAK MENYELESAIKAN MASALAH KESIHATAN

Assalamualaikum.. Hai ! 😃 Bertemu lagi kita dalam entry terbaru dan selamat datang kepada pelawat baharu 😍.. terima kasih diucapkan.. he...